Volunteer Signup


Volunteer Program Guide

The NHRMA Volunteer Program is essential to the seamless execution of the NHRMA Annual Conference & Tradeshow. Volunteers who donate their time provide invaluable assistance to the onsite coordination of the Conference.

In exchange for volunteering for a minimum of six (6) hours throughout the duration of the Conference, volunteers can register for the full Conference at the discounted rate of $350 (a savings of up to ($425!).

If you would like to volunteer for less than six hours, please note that you will not be eligible for the discounted rate.

Note: Cancellation or reduction of volunteer hours may impact eligibility for the discounted rate. If a registered volunteer falls below the minimum requirement, the volunteer's registration fee will be adjusted to the applicable Conference rate at the time of registration.

For a full description of each area of responsibility, please click here.


Want to sign up to volunteer?   Sign Up

Already signed up to volunteer?   Login



Sunday, September 24

3:00 PM-5:00 PM
Registration Packet Assembly
3:00 PM-5:00 PM (2 hours)
6 volunteers signed up, 8 needed

Monday, September 25

7:30 AM-10:00 AM
Conference Registration
7:30 AM-10:00 AM (2.5 hours)
2 volunteers signed up, 2 needed
7:30 AM-11:45 AM
Conference Registration
7:30 AM-11:45 AM (4.25 hours)
4 volunteers signed up, 4 needed
08:45 AM-12:00 PM
Workshop Moderator: Pre-Conference Workshop: Who Are You? Your Style Makes You a Better Leader
08:45 AM-12:00 PM (3.25 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
Workshop Moderator: Pre-Conference Workshop: Are You Getting This?
08:45 AM-12:00 PM (3.25 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
Workshop Moderator: Pre-Conference Workshop: Rewarding Performance Globally
08:45 AM-12:00 PM (3.25 hours)
0 volunteers signed up, 1 needed
Workshop Moderator: Pre-Conference Workshop: Accelerate Performance and Retention with Transformative Onboarding
08:45 AM-12:00 PM (3.25 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
11:30 AM-3:15 PM
Conference Registration
11:30 AM-3:15 PM (3.75 hours)
1 volunteer signed up, 4 needed
1:00 PM-4:00 PM
Exhibitor Install and Information Desk
1:00 PM-4:00 PM (3 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
1:15 PM-3:00 PM
Workshop Moderator: Warning! What You Say May Result in an Unlawful Retaliation Claim
1:15 PM-3:00 PM (1.75 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
Workshop Moderator: Coaching Essentials: Coach Like YOUR Job Depends On It
1:15 PM-3:00 PM (1.75 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
Workshop Moderator: Six Key Elements of an Effective Talent Acquisition Strategy
1:15 PM-3:00 PM (1.75 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
Workshop Moderator: Do You Hear What I Hear? Understanding Individual Communication Filters
1:15 PM-3:00 PM (1.75 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
2:00 PM-3:30 PM
General Session: Materials and Crowd Control
2:00 PM-3:30 PM (1.5 hours)
1 volunteer signed up, 2 needed

Tuesday, September 26

6:30 AM-12:00 PM
Conference Registration
6:30 AM-12:00 PM (5.5 hours)
2 volunteers signed up, 2 needed
7:45 AM-10:00 AM
General Session: Materials and Crowd Control
7:45 AM-10:00 AM (2.25 hours)
2 volunteers signed up, 2 needed
10:15 AM-11:45 AM
Workshop Moderator: 2017 Labor & Employment Law Update
10:15 AM-11:45 AM (1.5 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
Workshop Moderator: Why Are We Here? The Five Pillars of HR
10:15 AM-11:45 AM (1.5 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
Workshop Moderator: From Employee Engagement to Employee Experience
10:15 AM-11:45 AM (1.5 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
Workshop Moderator: How to Create and Sustain a Strong Service Culture
10:15 AM-11:45 AM (1.5 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
12:00 PM-5:00 PM
Conference Registration
12:00 PM-5:00 PM (5 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
12:30 PM-2:15 PM
Workshop Moderator: Advanced Leave & Accommodations Management: Navigating the Legal Maze
12:30 PM-2:15 PM (1.75 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
Workshop Moderator: Personal Isn't Professional, Aligning with the Millennial Workforce
12:30 PM-2:15 PM (1.75 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
Workshop Moderator: Are We There Yet? The Never Ending Benefits Legal Compliance Road Trip
12:30 PM-2:15 PM (1.75 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
Workshop Moderator: 16 Elements of Engagement: The Building Blocks of High-Performing People, Cultures, and Organizations
12:30 PM-2:15 PM (1.75 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
2:30 PM-4:00 PM
Workshop Moderator: The Thrilling Journey Through the Tumultuous Transgender Rapids: Transgender Rights in the Workplace
2:30 PM-4:00 PM (1.5 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
Workshop Moderator: Before it Comes to Blows!
2:30 PM-4:00 PM (1.5 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
Workshop Moderator: A Workforce Blueprint - Attract, Engage, and Retain
2:30 PM-4:00 PM (1.5 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
Workshop Moderator: Bending the Trend through Employee Whole Health Engagement
2:30 PM-4:00 PM (1.5 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
2:45 PM-3:45 PM
Exhibitor Dismantle
2:45 PM-3:45 PM (1 hour)
1 volunteer signed up, 1 needed
4:00 PM-5:30 PM
Workshop Moderator: Conversational Charisma: Mastering Communication and Relationships
4:00 PM-5:30 PM (1.5 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
Workshop Moderator: Are your Employee Benefits 2017 or 1987?
4:00 PM-5:30 PM (1.5 hours)
0 volunteers signed up, 1 needed
Workshop Moderator: The Latest in Labor: NLRB Update
4:00 PM-5:30 PM (1.5 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
Workshop Moderator: Performance Management Conversations: Moving Past the Awkward
4:00 PM-5:30 PM (1.5 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
5:15 PM-6:00 PM
Evening Event Dispatch (from Convention Center)
5:15 PM-6:00 PM (0.75 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
Evening Event Dispatch (from Convention Center)
5:15 PM-6:00 PM (0.75 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed

Wednesday, September 27

08:15 AM-10:00 AM
Workshop Moderator: New Developments Under the ADA - Your Rights and Responsibilities
08:15 AM-10:00 AM (1.75 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
Workshop Moderator: Don't Steal the Dream of Your Overseas Employees
08:15 AM-10:00 AM (1.75 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
Workshop Moderator: Performance Coaching: One Company's Journey to Ditch the Performance Review
08:15 AM-10:00 AM (1.75 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
Workshop Moderator: Stop Grieving Change and Be Ready for What's Next
08:15 AM-10:00 AM (1.75 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
10:15 AM-12:00 PM
Workshop Moderator: The Post-Election Landscape of Traditional Labor Law
10:15 AM-12:00 PM (1.75 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
Workshop Moderator: Mentoring Millennials: Microfeedback, Reverse and Group Mentoring, and...
10:15 AM-12:00 PM (1.75 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
Workshop Moderator: The Top 10 Tricks to Getting More Applicants Without Spending More Money
10:15 AM-12:00 PM (1.75 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
Workshop Moderator: Strategic Mentoring to Engage People, Develop Talent, & Achieve Business Objectives
10:15 AM-12:00 PM (1.75 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
11:45 AM-1:30 PM
General Session: Materials and Crowd Control
11:45 AM-1:30 PM (1.75 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
Note: You must volunteer for at least 6 hours if you want to receive the discounted registration rate.